10 Eylül 2011 Cumartesi

merhaba II.

bir sürahinin cağaloğlu'ndan kalkıp ankara'ya gittiğine inanıyorum tamam. benim anlamadığım o demliğin üzerinde ne yaptığı. hem bir sürahi dahi gidiyorsa ben ankara'ya gitmemeli miyim? gitmeliyim. ayaklarım var gitmeye. salvo ki bir ayaksız sürahi gitmiş demliğin üstüne çıkmış yahu! kaçak çaya kaçak kat çıkmış sürahi -ben daha masa. ben daha ev. ben gitmeliyim. bana soracaksınız. ben sürahi değilim.

merhaba.

çıldırma eşiği diye bir şey var ve benim ona hep ayağım takılıyor. oraya diyorum, baba şu metal zımbırtılardan koy o minik farka ayağım takılmasın lönk diye düşmeyeyim çılgınlığın içine. yumuşak geçiş yapsam da karnım çıldırmasa diyorum yok! ondan sonra üstüm başım çılgınlık. sadece paçam olsa ben de şikayet etmem. al gene düştüm saçlarıma kadar çılgınlık oldum. baba napim diyorum ya insan şaşkın oluyor dalgın oluyor işte düşülüyor! o metal zımbırtılardan diyorum koysana diyorum. yok!

"aklı başında" demek ne demek?

aklı uçmamış demek. eskiden aklın karında olduğuna inanıyorlarmış mesela ama eskiden dediğim en eskiden. şu an benim karnım çok ağrıyor. sonra sonra başta olduğuna karar vermişler. babannem mesela çocuğu öldüğünde tepesine koymuş ellerini ki aklı ordan kaçmasın. halbuki tepesinde delik de yok. fakat ona öyle gelmiş olabilir. şu an karnım yarılmış gibi hissediyorum ben de. en eskiden olsa şizofren derlerdi ama artık şimdi olduğu için demiyorlar. rakının bir tek diş ağrısına derman olması üzücü değil mi?

lambasız, cinsiz

bir kahve şimdi ne güzel olurdu. başkasının yaptığı. bir yandan da daha az kahve, daha az sigara içmek istiyorum. suyu seveyim istiyorum. su içmeyi unutmasın istiyorum. kimsenin böbreği sancımasın istiyorum. akdeniz artık bir hastalık olmaktan çıksın da mezesiyle salatasıyla anayım istiyorum. başkası bana şiYir yazmasın istiyorum. çikolata istiyorum. sürekli isim, adres değiştirmeyeyim istiyorum. balık istiyorum anasonlu. neden kaçtığımı bilmek istiyorum. sahaf festivalinde çok mutlu olacağım kitaplar bulmak istiyorum. bu kadar içip ertesi gün kendimizden tiksinmeyelim istiyorum. bir yandan da insanlıktan biraz da biz çıkalım istiyorum. sin palabras gibi şarkılar yasaklansın istiyorum. daha çok vakit istiyorum. uyuyabilmek istiyorum ama sonra uyanabilmek de. beklemeyeyim istiyorum. utanmayayım istiyorum ama alışmayayım da istiyorum. lamba istiyorum cinsiz. daha çok cam istiyorum.